Welkom!

Ons doel is om hier de meest ontwikkelde paarden mensen van de wereld te verzamelen, die met ons willen streven naar een verandering van de omstandigheden waarin paarden vandaag de dag gehouden worden en tevens voor hun eigen ontwikkeling en educatie om zodoende in staat te zijn het paard te zien als een bewust en intelligent wezen wat ontzettend lijdt onder de manier van houden en gebruiken door de mens. Paarden zijn edele wezens en daardoor ook erg makkelijk te misbruiken. Het is onze verantwoordelijkheid om ons tot betere mensen te ontwikkelen, die het niet nodig vinden om hun positie te gebruiken om een ander wezen te misbruiken en die de natuur respecteren en leven respecteren.

Dit is het hoofddoel van deze Academie… om mensen te helpen een hoger bewustzijnsniveau te bereiken, om in staat te zijn in harmonie te leven, om een innerlijke rust te krijgen. Om sterke en betrouwbare persoonlijkheden te zijn.

De gezondheid van het paard heeft prioriteit voor ons, dit gaat boven elk menselijk verlangen om welke vertoning of resultaten dan ook te behalen. We zijn voor het zo natuurlijk mogelijk houden van paarden, zo dicht mogelijk bij de natuur. Het paard moet de mogelijkheid krijgen om in voor zijn soort geschikte omstandigheden te leven en om zich paard te voelen.

De Academia verstrekt diepgaande en uitgebreide kennis over geavanceerd paarden beheer, hoef verzorging en bekappen, anatomie en fysiologie, tandheelkunde, geschiedenis, zelf ontwikkeling, Haute École elementen en meer.

Bedankt voor het lezen.

Monday, July 27, 2009

Hoefijzers zijn totaal onverdedigbaar

Gepubliceerd als ‘Viewpoint’ artikel in het tijdschrift ‘Journal of Equine Veterinary Science’, Juli 2004, p266.
Volume 24, Nummer 7 en hier gepubliceerd met vriendelijke dank aan Dr. Robert Cook.

(voor alle duidelijkheid: dit is een reactie van Dr. Cook op een eerder gepubliceerd commentaar van Dr. Steve Hicks)

“Allemaal echte nieuwe ideeën” zei Alfred North Whitehead, “hebben een zeker aspect van gekheid wanneer ze voor het eerst voorgesteld worden.” Zo waarschuwt een oud spreekwoord ook: “De onzin van vandaag, is de algemeen geaccepteerde gang van zake van morgen.” Ik hoop dat Dr. Steve Hicks (JEVS, p98, Maart 2004) lang genoeg zal leven om morgen mee te maken en een vlaag van berouw zal voelen dat hij het niet zag aankomen.
Het aantal onbeslagen paarden zal groeien, omdat deze verlichte beweging in de paardenwereld niet zal vervagen. Een dierenarts zou niet verbaasd moeten zijn als een groot aantal serieuze, vaak voorkomende en moeilijk te genezen problemen opgelost kunnen worden door de voeten van het paard niet in ijzers te klemmen en hem niet langer 23 van de 24 uur per dag gevangen te zetten, maar hem 24 uur per dag buiten te laten lopen. Voor een dierenarts die zich toewijdt aan het welzijn van paarden zou dit zeker goed nieuws moeten zijn.

Door mijn steun aan deze beweging af te schilderen als onzin, laat Dr. Hicks zien dat hij niet inziet dat ik slechts een boodschapper ben, als getuige van de gegrondheid van Dr. Strassers onderzoek. Dr. Hicks wil de boodschap niet horen. In plaats daarvan probeert hij mijn geloofwaardigheid als getuige teniet te doen, als een advocaat die in een kruisverhoor een totaal onverdedigbare zaak verdedigt. Maar ook al slaagt hij, het zal de groei van het geluid van onbeslagen hoeven niet stoppen. De ‘blote voeten beweging’ heeft al genoeg momentum ontwikkeld om te blijven groeien, met dank aan een moedige dierenarts uit Duitsland en een wereldwijd leger van vastberaden paardeneigenaren. Alleen het feit al dat de methodes van Strasser succesvol zijn in het laten herstellen van paarden met hoefkatrol ontsteking/-syndroom en hoefbevangenheid, tot nu toe nog twee beruchte problemen, bewijzen hun punt.

Desalniettemin, ben ik me ervan bewust dat veel dierenartsen, zelfs een meerderheid, de mening van Dr. Hicks delen, dat paarden vandaag de dag niet kunnen werken zonder hoefijzers. Maar een mening dat iets onmogelijk is, heeft geen betekenis als het tegendeel al bewezen is. Dr. Hicks zou dit zelf kunnen ontdekken door www.thehorsehoof.com en vele andere websites te bezoeken.
Voor diegenen die niet zijn zoals de man die zei: “Val me niet lastig met feiten, mijn standpunt staat vast.”, zou ik willen zeggen: Lees vooral de feiten. Al geruime tijd presteren onbeslagen paarden indrukwekkend in disciplines als 100 mijl endurance races. Dit is een feit en zo klaar als een klontje.

James Lovelock zag dat het ongeveer 40 jaar duurt voordat een wetenschappelijk idee geaccepteerd wordt. Dr. Strasser is de afgelopen 20 jaar bezig geweest met haar ideeën over de paardenhoef te ontwikkelen. Dankzij de publicatie van haar eerste twee boeken, zes jaar geleden, heeft een aanzienlijke hoeveelheid oplettende paardeneigenaren de hoeven van hun paarden laten spreken en de manier van houden van hun paarden veranderd. Het zou nog 20 jaar kunnen duren voordat de meerderheid van paardeneigenaren deze beweging volgt, dus de huidige generatie dierenartsen hoeft niet meteen op een zijspoor gezet te worden op het gebied van hoefverzorging. Maar hun continue kennisverruiming mag niet vertraagd worden. Een dierenarts die beweert dat een onbeslagen paard niet kan werken, is als een ingenieur die zegt dat een bij niet kan vliegen. W. Robert Cook, FRCVS, PhD.Professor of Surgery EmeritusTufts University, School of Veterinary Medicine

No comments:

Post a Comment